A bécsi csata - Túróspalacsinta "Bécsiesen"

2008-12-22

sponsored links

Hadaink Bécs várának vonulnak. A helyiek keménylegények, nem adják könnyen a gyõzelmet, de kitartásunk meghozza az áhított sikert!

A palacsinta egyike nemzetinek tartott ételeinknek, esszük édesen, sósan, vékonyan, vastagon, töltve, rétegezve. Gyerekkorom egyik elsõ konyhai emlékei közé tartozik, ahogy a dédnagymamám készítette a palacsintát. Elsõ komolyabb sikerélményem is a palacsintához köthetõ, ugyanis elhatároztam, kerül, amibe kerül, de megtanulom dobálva megfordítani a palacsintát sütés közben. Fantasztikus élmény volt, amikor elõször sikerült és a mozdulat hamar berögzült a kezembe, olyan ez, mint a biciklizés. Szeretek palacsintát sütni, kellemesen elmerülhet az ember a gondolataiban, vagy akár olvashat is közben, ha sikerül egy jó kis könyvtámaszt összeeszkábálnia. A palacsintát enni is jó, megkenem, megszórom, feltekerem és már el is tûnt. Persze lehet szofisztikáltabban is megközelíteni a dolgot, ilyen próbálkozás ez a bécsi túróspalacsinta is. Hogy miért bécsi? Nem tudom, én így hallottam. Elkészítési módja alapján inkább nevezném angolnak, de szaladjunk a dolgok elibe.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyhacsata.blog.hu/2008/12/22/a_becs...

sponsored links

Keres?s